Sosyal Medya

Güncel

Saldırının ardından ABD’den yeni uyarı

ABD, İzmir Adliyesi yakınlarında meydana gelen ve biri polis, biri adliye çalışan 2 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından vatandaşları için bir güvenlik uyarısı yayınladı.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı'na baÄŸlı Denizaşırı Güvenlik Danışma Konseyi’nin (OSAC) internet sitesinde yayınlanan açıklamada, ABD vatandaÅŸlarına Ä°zmir’deki terör saldırısının gerçekleÅŸtiÄŸi bölgeden uzak durmaları çaÄŸrısında bulunuldu.

Açıklamada, ÅŸu ifadelere yer verildi: “ABD BüyükelçiliÄŸi, Bayraklı, Ä°zmir’de meydana gelen patlamadan haberdardır ve bütün vatandaÅŸlarına bu zamanlarda o bölgeden uzak durma tavsiyesinde bulunmaktadır. ABD BüyükelçiliÄŸi, aşırılıkçıların ABD vatandaÅŸları, kökenliler ve sıklıklıkla ülkeye girip çıkanların oturduÄŸu ve sıklıkla bulunduÄŸu alanlarda saldırı düzenlemek için agresif bir çaba gösterdiÄŸini hatırlatmaktadır.”

ABD vatandaÅŸlarına kalabalık bölgelerden, Batılıların ve turistlerin bulunabileceÄŸi alanlardan, turistik mekanlardan ve ibadet merkezlerinden uzak durmalarını öğütleyen OSAC, ihtiyaç anında yetkililerle iletiÅŸime geçilmesi gerektiÄŸini kaydederek Türkiye’de bulunan elçilik ve konsoloslukların iletiÅŸim adreslerini paylaÅŸtı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.